Το Καλάθι σας

Πολιτική απορρήτου

Ο ιστότοπος www.flippress.gr είναι ηλεκτρονικό κατάστημα (εφεξής «Ιστότοπος» ή «Ηλεκτρονικό Κατάστημα») της εταιρείας με την επωνυμία «UPRISE I.K.E» (στο εξής «Εταιρεία», «εμείς», «εμάς» ή «μας»), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πριάμου 14, 13122 Ελλάδα και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η Εταιρεία μας υπό την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και την ασφαλή επεξεργασία τους. Όραμα και στόχος μας είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλού επιπέδου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Για το λόγο αυτό, με απόλυτο σεβασμό στο εκάστοτε ισχύον εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ειδικότερα τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 για την Προστασία των Δεδομένων ( εφεξής «ΓΚΠΔ» ή «Κανονισμός»), η Εταιρεία μας παρέχει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου με σκοπό να σας εξηγήσουμε με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο ποιες πληροφορίες συλλέγουμε, πώς τις χρησιμοποιούμε και ποια δικαιώματα έχετε σε σχέση με αυτές κατά την επίσκεψή σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, καθώς θα σας βοηθήσει να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την χρήση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

1. ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Α. Προσωπικές πληροφορίες που μας αποκαλύπτετε

Συνοπτικά: Συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε, όπως όνομα, διεύθυνση κατοικίας και αποστολής, στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), όνομα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης για λόγους ταυτοποίησης, καθώς και ορισμένες πληροφορίες πληρωμής.

Συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε οικειοθελώς κατά την επίσκεψη και/ή εγγραφή σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα εκφράζοντας ενδιαφέρον για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με εμάς ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο ή επικοινωνείτε μαζί μας.

Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε εξαρτώνται από το πλαίσιο των αλληλεπιδράσεών σας με εμάς και τον Ιστότοπο, τις επιλογές που κάνετε και τα προϊόντα και τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε. Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Στοιχεία επικοινωνίας και αποστολής προϊόντων: Συλλέγουμε το όνομα και το επώνυμό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), την ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας σας ή αποστολής των προϊόντων που αγοράζετε, τον αριθμό τηλεφώνου και άλλα παρόμοια στοιχεία επικοινωνίας.

Στοιχεία πρόσβασης και ταυτοποίησης:Δε συλλέγουμε κωδικούς πρόσβασης, παρά τα usernames και λοιπά στοιχεία που εσείς δηλώνετε κατά την πρόσβαση σας στο flippress.gr.

Δεδομένα πληρωμής: Συλλέγουμε μόνο τα δεδομένα της παραγγελίας που είναι απολύτως απαραίτητα για τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας και την επιβεβαίωση της πληρωμής σας. Για λόγους ασφαλείας, μεταφέρεστε με redirect στο περιβάλλον της εφαρμογής πληρωμών Viva Wallet ή PayPal χωρίς να συλλέγουμε ούτε να επεξεργαζόμαστε στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή λογαριασμών PayPal. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία πληρωμής που τηρούμε είναι ο αριθμός παραγγελίας σας, η ημερομηνία και το ύψος της πληρωμής.

Λοιπές πληροφορίες για εσάς: Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε οποιαδήποτε πληροφορία μας παρέχετε οικειοθελώς συμπληρώνοντας τα πεδία ελεύθερου κειμένου στις φόρμες επικοινωνίας, σημειώσεις παραγγελιών, αξιολογήσεις προϊόντων και σχολίων του Ιστότοπου.

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε πρέπει να είναι αληθείς, πλήρεις και ακριβείς και είναι δική σας ευθύνη να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές.

Β. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα απευθείας από εσάς

Συνοπτικά: Πληροφορίες – όπως η διεύθυνση IP ή/και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης και της συσκευής – συλλέγονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο μας.

Συλλέγουμε αυτόματα πληροφορίες στατιστικής ανάλυσης όταν επισκέπτεστε, χρησιμοποιείτε ή περιηγείστε στον Ιστότοπο και τις ιστοσελίδες μας. Αυτές οι πληροφορίες δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά σας (όπως το όνομα ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας), αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες συσκευής και χρήσης, όπως τη διεύθυνση IP, τα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης και της συσκευής σας, το λειτουργικό σύστημα, τις προτιμήσεις γλώσσας, τις διευθύνσεις URL παραπομπής, το όνομα της συσκευής, τη χώρα, την ευρύτερη γεωγραφική τοποθεσία σας, πληροφορίες σχετικά με το πώς και πότε χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο μας και άλλες τεχνικές πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες είναι κυρίως απαραίτητες για τη διατήρηση της ασφάλειας και της λειτουργίας του Ιστότοπου, καθώς και για τους σκοπούς στατιστικής ανάλυσης και αναφοράς τους.

Όπως πολλές επιχειρήσεις, συλλέγουμε επίσης πληροφορίες μέσω cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ιχνηλάτησης, στατιστικών και προτιμήσεων, σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές. Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies της Εταιρείας μας.

Γ. Πληροφορίες που συλλέγονται από άλλες πηγές

Συνοπτικά: Ενδέχεται να συλλέξουμε περιορισμένα δεδομένα από δημόσιες βάσεις δεδομένων, συνεργάτες μάρκετινγκ και άλλες εξωτερικές πηγές.

Ενδέχεται να λάβουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από άλλες πηγές, όπως δημόσιες βάσεις δεδομένων, κοινούς συνεργάτες μάρκετινγκ, καθώς και από άλλα τρίτα μέρη, όπως λ.χ. πληροφορίες προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ (ΝΟΜΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ)

Συνοπτικά: Επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, για τη συμμόρφωση μας με έννομες υποχρεώσεις, για σκοπούς που βασίζονται σε έννομα συμφέροντα της Εταιρείας ή/και κατόπιν συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται.

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο τις πληροφορίες εκείνες που είναι απολύτως αναγκαίες για την εκπλήρωση αποκλειστικά των σκοπών που περιγράφονται παρακάτω. Η Εταιρεία μας δεσμεύεται ότι κάθε επεξεργασία των δεδομένων σας είναι σύννομη και θεμιτή στηριζόμενη στις ακόλουθες ΝΟΜΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ:

 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης σχετικά με την εξ αποστάσεως αγορά προϊόντων (αρθρ. 6.1.β ΓΚΠΔ)
 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομες υποχρεώσεις της Εταιρείας μας, όπως λ.χ. η έκδοση φορολογικών παραστατικών και η τήρηση τους βάσει φορολογικής νομοθεσίας (αρθρ. 6.1.γ ΓΚΠΔ).
 • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας μας, όπως λ.χ. η διεκδίκηση δικαστικών αξιώσεων και η οικονομική μας ανάπτυξη και πρόοδος (αρθρ. 6.1.στ ΓΚΠΔ).
 • Μας έχετε χορηγήσει την ελεύθερη συγκατάθεσή σας κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης (αρθρ. 6.1.α ΓΚΠΔ).
Για ποιους ΣΚΟΠΟΥΣ χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε ή λαμβάνουμε:
 • Για την ολοκλήρωση και μετέπειτα διαχείριση των παραγγελιών σας: Κατά κύριο λόγο, θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για την ολοκλήρωση και την έγκυρη και έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών σας, καθώς και για την διαχείριση αυτών σχετικά τις πληρωμές, τις επιστροφές και τις ανταλλαγές σας που πραγματοποιούνται μέσω του Ιστότοπου σε συνεννόηση με την Εταιρεία μας.
 • Για τη δημιουργία και την ασφαλή σύνδεση στον λογαριασμό σας: Συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία που θα βρείτε στις ιστοσελίδες «Εγγραφή» και «Είσοδος», μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια να συνδέεστε με ασφάλεια σε αυτόν, όποτε το επιθυμείτε. Επιπλέον, εφόσον επιλέξετε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στον Ιστότοπο μέσω λογαριασμού που τηρείτε σε εφαρμογές τρίτων, όπως λ.χ. λογαριασμό Google ή Facebook, μας επιτρέπετε να συλλέξουμε από αυτά τα τρίτα μέρη τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για να διευκολύνουμε τη δημιουργία λογαριασμού σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα και τη διαδικασία σύνδεσης σε αυτόν.
 • Για την επικοινωνία μαζί σας: Στο πλαίσιο των συναλλαγών μεταξύ μας, ενδέχεται να χρειαστεί να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για διευκρινήσεις και ενημερώσεις ή/και την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την παραγγελία σας ή/και τον λογαριασμό σας στον Ιστότοπο ή/και τις υπηρεσίες μας (λ.χ. αδυναμία παράδοσης παραγγελίας, τροποποίηση πολιτικών της Εταιρείας κ.ο.κ.).
 • Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας: Όπως κάθε σύγχρονη επιχείρηση που σέβεται τους πελάτες της, έτσι και η Εταιρεία μας θα σας αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletters) προκειμένου να σας ενημερώνει για δράσεις της, προσφορές της, συμβουλές για τα προϊόντα και ενδιαφέροντα άρθρα που σχετίζονται με το χώρο των εκδόσεων και των βιβλίων. Φυσικά, αν το επιλέξετε, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη λήψη newsletters από εμάς (opt-out/unsubscribe) είτε με τη χρήση ειδικού συνδέσμου σε κάθε newsletter.
 • Για την ασφάλεια του Ιστότοπου. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες πληροφορίες σας ως μέρος των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τον Ιστότοπο μας ασφαλή, όπως λ.χ. ενέργειές σας σε πεδίο captcha για την παρακολούθηση και πρόληψη απάτης, την αποφυγή bots κ.λπ.
 • Για στοχευμένες διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες προς εσάς (direct marketing): Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες σας που θα συλλέξουμε μέσω της επίσκεψής σας στον Ιστότοπο με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας, προκειμένου να αναπτύξουμε και να προβάλλουμε σε εσάς περιεχόμενο και διαφημίσεις προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα ή/και την τοποθεσία σας, βελτιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο την εμπειρία των αγορών σας.
 • Για την βελτίωση των υπηρεσιών μας: Με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας κατά περίπτωση, ο διακομιστής του Ιστότοπου μπορεί να συλλέγει αυτόματα πληροφορίες για το ποιες σελίδες του Ιστότοπου επισκεφθήκατε, ποιον φυλλομετρητή (browser) χρησιμοποιήσατε, τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούνται αυτές οι συνδέσεις και ποιες είναι οι πιο προβαλλόμενες σελίδες, τη γλώσσα της επιλογής σας, καθώς επίσης και αναφορές προβλημάτων σχετικά με την επίσκεψή σας. Οι εν λόγω πληροφορίες είναι αρκετά σημαντικές για εμάς, διότι μας επιτρέπουν να συλλέξουμε απαραίτητα για τη δραστηριότητά μας στατιστικά στοιχεία και να εντοπίσουμε ενδεχόμενες δυσλειτουργίες του Ιστότοπου, προκειμένου να τις διορθώσουμε άμεσα και να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησής σας στον Ιστότοπο.
 • Για την αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων και την αποτροπή βλάβης. Σε περίπτωση εξώδικων ή δικαστικών διενέξεων, ενδέχεται να χρειαστεί να ελέγξουμε τα δεδομένα που διατηρούμε για την προάσπιση των συμφερόντων μας. 

3. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΜΕ

Συνοπτικά:  Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν αποκλειστικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας μας ή/και συνεργάτες αυτής με τις κατάλληλες συμβατικές δεσμεύσεις για την επαρκή προστασία των δεδομένων σας, καθώς και συγκεκριμένα τρίτα μέρη, κατά περίπτωση.

Κατά κανόνα, πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες έχει μόνο εξουσιοδοτημένο προς τούτο προσωπικό της Εταιρείας μας ή εξωτερικοί συνεργάτες αυτής, όπως λ.χ. λογιστικό γραφείο και εταιρεία courier, αναλαμβάνοντας τις κατάλληλες συμβατικές δεσμεύσεις για την επαρκή προστασία των δεδομένων σας. Επί της αρχής, η Εταιρεία μας δεν διαβιβάζει απευθείας ούτε πωλεί τα δεδομένα σας σε τρίτους εντός ή εκτός ΕΕ/ΕΟΧ.

Κατά περίπτωση, μοιραζόμαστε και αποκαλύπτουμε ορισμένες πληροφορίες σας μόνο με συγκεκριμένα τρίτα μέρη που παρέχουν ένα επαρκές επίπεδο ασφάλειας και προστασίας των δεδομένων σας. Σε περίπτωση που η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται σε προηγούμενη συγκατάθεσή σας, έχετε τη δυνατότητα να την ανακαλέσετε το ίδιο εύκολα ή επικοινωνώντας μαζί μας. Για την καλύτερη κατανόηση των σκοπών και της επεξεργασίας των δεδομένων σας, έχουμε κατηγοριοποιήσει τα τρίτα μέρη ως εξής:

 • Εγγραφή Χρήστη και Έλεγχος Ταυτότητας Εισόδου (Account Registration & Authentication)

  Facebook Login και Google Sing-in plugins για την δυνατότητα εύκολης εγγραφής και σύνδεσης μέσω των λογαριασμών Facebook και Google του Χρήστη.

 • Τιμολόγηση και χρεώσεις (Invoice and Pay Services)

  Κανάλι είσπραξης Ηλεκτρονικού Καταστήματος για ασφαλείς πληρωμές μέσω της Viva Wallet και κανάλι είσπραξης PayPal για ασφαλείς πληρωμές μέσω της πλατφόρμας PayPal.

 • Διαφημίσεις και Προωθητικές Ενέργειες (Advertising, Direct Marketing)

  Google Adwords και Facebook/ Instagram ads για διαφημιστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

 • Πλατφόρμες Επαναστόχευσης (Retargeting Platforms)

  Facebook Custom Audience και Google Ads Remarketing για στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες.

 • Σχόλια Χρηστών – Αξιολογήσεις Προϊόντων – Forum

  Facebook Comments για την αλληλεπίδραση των Χρηστών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ιστότοπου, τη δυνατότητα αξιολόγησης προϊόντων με σχολιασμό μόνο από Χρήστες οι οποίοι τα έχουν αγοράσει.

 • Βελτιστοποίηση περιεχομένου (Content Optimization)

  Google My Business, Google Search Console για την ανάλυση ευρετηρίου, Google ReCaptcha ώστε να επιβεβαιώνεται ότι χρήση τους γίνεται από άνθρωπο και όχι από κακόβουλη εφαρμογή/ρομπότ, Yoast SEO για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization – SEO), YouTube video embed.

 • Αναλύσεις Ιστού και Κινητών τηλεφώνων (Web & Mobile Analytics)

  Google Analytics για την λήψη χρήσιμων στατιστικών δεδομένων και αναλύσεων.

 • Διαμοιρασμός Social Media (Sharing and Advertising)

  Facebook Like και Share buttons, Facebook social plugins.

 • Εργαλεία επικοινωνίας (Communication Tools)

  Facebook Messenger

 • Φιλοξενία Ιστότοπου (Website Hosting)

  Η φιλοξενία του Ιστότοπου παρέχεται από την Eταιρεία και πραγματοποιείται σε servers εγκατεστημένους σε Ευρωπαϊκά Data Centers.

Τέλος, τα δεδομένα σας ενδέχεται να διαβιβαστούν σε δημόσιες αρχές (αστυνομία, διωκτικές αρχές, φορολογικές αρχές κ.ο.κ.) στο πλαίσιο έκδοσης προστίμων ή κατόπιν σχετικών αιτημάτων ή όποτε αυτό  είναι αναγκαίο.

4. ΧΡΗΣΗ COOKIES

Συνοπτικά: Κατόπιν δική σας συγκατάθεσης, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies και άλλες τεχνολογίες παρακολούθησης για τη συλλογή και αποθήκευση των πληροφοριών σας.

Κατά την επίσκεψή σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημά μας, εφόσον μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες παρακολούθησης/ιχνηλάτησης (όπως web beacons και pixel) για την πρόσβαση ή την αποθήκευση πληροφοριών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χορηγήσετε ή να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies της Εταιρείας μας.

Cookie Name

Cookie Description

Duration

Type

FORM_KEY

Stores randomly generated key used to prevent forged requests.    

PHPSESSID

Your session ID on the server.    

GUEST-VIEW

Allows guests to view and edit their orders.    

PERSISTENT_SHOPPING_CART

A link to information about your cart and viewing history, if you have asked for this.    

_ga

This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site’s analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors. 2 years Analytics

_gid

This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form. 1 day Analytics

_gat

This cookies is installed by Google Universal Analytics to throttle the request rate to limit the colllection of data on high traffic sites. 1 minute Performance

 

5. ΧΡΗΣΗ GOOGLEE MAPS

Συνοπτικά: Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Χάρτες της Google με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών

Ο Ιστότοπος κάνει χρήση της εφαρμογής υπηρεσιών Google Maps μέσω APIs. Μπορείτε να συμβουλευτείτε στου Όρους Χρήσης της υπηρεσίας Google Maps APIs εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Google (Privacy Policy) ανατρέξτε εδώ.

Εάν αποδεχθείτε την εφαρμογή των Google Maps API, θεωρείται ότι συμφωνείτε με τους σχετικούς Όρους Χρήσης της Google (Google’s Terms of Service).

6. ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ 

Συνοπτικά: Τα δεδομένα σας τηρούνται και αποθηκεύονται σε data centers και διακομιστές της Εταιρίας, για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των επιδιωκόμενων σκοπών επεξεργασίας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από νόμο.

Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται κατά τρόπο ασφαλή σε data centers και διακομιστές της Εταιρίας που βρίσκονται εντός ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ολανδία.

Τηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, εκτός εάν απαιτείται ή επιτρέπεται μεγαλύτερη περίοδος τήρησης από το νόμο (όπως στις περιπτώσεις φορολογικών, λογιστικών ή άλλων νομικών απαιτήσεων). Σε περίπτωση που ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων χωρίς να ζητήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, ο λογαριασμός σας θα παραμείνει ενεργός και τα προσωπικά σας στοιχεία από τον λογαριασμό σας και τις παραγγελίες σας θα διαγραφούν. Τα μόνα προσωπικά στοιχεία τα οποία θα διατηρηθούν θα είναι το όνομα χρήστη σας, ο κωδικός πρόσβασής σας και το email σας τα οποία θα διατηρηθούν στη βάση δεδομένων μας για ένα (1) έτος από την ημερομηνία αιτήματος διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων. Έπειτα ο λογαριασμός σας διαγράφεται οριστικά.

Σε περίπτωση που ζητήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας χωρίς να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί άμεσα (διαγραφή ονόματος χρήστη, κωδικού πρόσβασης και email) ενώ τα προσωπικά σας στοιχεία από τις παραγγελίες σας θα διατηρηθούν στη βάση δεδομένων μας για ένα (1) έτος από την ημερομηνία αιτήματος διαγραφής του λογαριασμού σας. Έπειτα τα προσωπικά στοιχεία των παραγγελιών σας (ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις χρέωσης και αποστολής, τηλέφωνο επικοινωνίας και email) ανωνυμοποιούνται οριστικά εκτός από τα προϊόντα τα οποία έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που ζητήσετε να γίνει διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας και του λογαριασμού σας, όλα τα προσωπικά δεδομένα από τον λογαριασμό σας διαγράφονται και από τις παραγγελίες ανωνυμοποιούνται οριστικά όπου είναι δυνατό. Το όνομα χρήστη και το email του λογαριασμού σας διαγράφονται άμεσα. Με το πέρας εκάστοτε νόμιμης ή συμβατικής διάρκειας τήρησης των δεδομένων σας, τα δεδομένα σας είτε θα διαγράφονται είτε θα ανωνυμοποιούνται ή, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, όπως λ.χ. επειδή τα στοιχεία σας έχουν αποθηκευτεί σε αντίγραφα ασφαλείας (backups), τότε θα διατηρήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες με ασφάλεια και θα τα απομονώσουμε από οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία μέχρι να καταστεί δυνατή η διαγραφή τους.

7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Συνοπτικά: Εφαρμόζουμε τα κατάλληλα και ανάλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία της επεξεργασίας των δεδομένων σας και του απορρήτου των συναλλαγών, καθ’ όλα τα στάδια λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Καταστήματος.

Η Εταιρεία μας εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας που αποσκοπούν στην προστασία της ασφάλειας των προσωπικών σας πληροφοριών που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε. Ενδεικτικά χρησιμοποιούμε διαδικασίες λογικής πρόσβασης στα πληροφοριακά μας συστήματα, πρωτόκολλο ασφαλείας με κρυπτογράφηση SSL/TLS, τήρηση αντιγράφων ασφαλείας (backups), αντιϊικά συστήματα προστασίας (antivirus) και τοίχο προστασίας (firewall), εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίας για την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, κρυπτογράφηση ή/και ανωνυμοποίηση των δεδομένων σας, όπου απαιτείται. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού Καταστήματος της Εταιρείας διασφαλίζεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Αναγνώριση χρήστη/πελάτη: Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του χρήστη είναι δύο: (α) η δηλωθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), τα οποία κάθε φορά που καταχωρούνται παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα χορηγούμενα προσωπικά στοιχεία. Ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password) δύναται να τροποποιηθεί απεριόριστες φορές. Η συνδυαστική χρήση των ανωτέρω στοιχείων παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στο χρήστη, ο οποίος φέρει αποκλειστική ευθύνη για τη διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψής τους από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειάς ή διαρροής του Προσωπικού Μυστικού Κωδικού Ασφαλείας (Password), ο χρήστης οφείλει να ειδοποιήσει άμεσα την Εταιρεία, η οποία ουδεμία ευθύνη φέρει για τη χρήση του μυστικού κωδικού του χρήστη από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Για λόγους ασφαλείας, συστήνεται η αλλαγή του Προσωπικού Μυστικού Κωδικού Ασφαλείας (Password) σε τακτά διαστήματα και η αποφυγή χρήσης ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης).
 • Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων: Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η Εταιρεία εφαρμόζει πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-256bit. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρεία Cloudflare Inc η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών.
 • Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall) (Μηχανογράφηση) Στην υποδομή του server υπάρχει firewall το οποίο επιτρέπει πρόσβαση μόνο στα ports που χρειάζονται για την λειτουργία των υπηρεσιών (web server, email server κλπ).
Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η Εταιρεία
 • Κρυπτογράφηση: Σε όποιο σημείο του Ιστότοπου εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 256-bit. Κάθε φορά που συνδέεστε με το Ηλεκτρονικό Κατάστημά μας, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα της Εταιρείας κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 256 bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες προς το σύστημα, ο φυλλομετρητής σας (browser) τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια, τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα της Εταιρείας αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσής σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Το σύστημα της Εταιρείας σας αποστέλλει πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Η τήρηση του απορρήτου των συναλλαγών θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-Commerce. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή/πελάτη στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα είναι εμπιστευτικές, και η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μερικά από τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι τα ακόλουθα:
 • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι ή/και συνεργάτες της Εταιρείας έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
 • Η Εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχουν έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από διάταξη νόμου ή από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης Δημόσιας Αρχής.
 • Στην περίπτωση που η Εταιρεία χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου δεσμεύοντας συμβατικά τους τρίτους.

Σε κάθε περίπτωση το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Εταιρείας μας με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια κατά τα ανωτέρω.

Ωστόσο, παρόλο που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι η χρήση του Διαδικτύου είναι 100% ασφαλής. Συνεπώς, σας ενημερώνουμε ότι η επίσκεψη στον Ιστότοπο μας και η διαβίβαση προσωπικών πληροφοριών από και προς τις ιστοσελίδες μας γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζετε ώστε η πρόσβαση στις υπηρεσίες μας να γίνεται μόνο μέσω ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα ασφάλειας.

8. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Συνοπτικά: Δεν απευθυνόμαστε σε ανηλίκους ούτε συλλέγουμε εν γνώσει μας δεδομένα από παιδιά κάτω των 18 ετών.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η Εταιρεία μας μέσω του Ιστότοπου/Ηλεκτρονικού Καταστήματος απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες άνω των 18 ετών. Για τον λόγο αυτό, δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας δεδομένα ανηλίκων. Με τη χρήση του Ιστότοπου, δηλώνετε ότι είστε τουλάχιστον 18 ετών ή ότι είστε ο γονέας ή κηδεμόνας ενός τέτοιου ανηλίκου και συναινείτε στη χρήση του Ιστότοπου από αυτό (ανήλικο). Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουν συλλεχθεί προσωπικές πληροφορίες από χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών, θα απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό και θα λάβουμε εύλογα μέτρα για τη διαγραφή των εν λόγω δεδομένων από τα αρχεία μας. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι έχει γίνει χρήση του Ιστότοπου από παιδιά κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@flippress.gr.

9. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Συνοπτικά: Η Εταιρεία μας διασφαλίζει την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας που προβλέπονται στα άρθρα 15-22 ΓΚΠΔ, όπως είναι το δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης, το δικαιώματα διαγραφής κ.λπ. κατόπιν σχετικού αιτήματος στη διεύθυνση info@flippress.gr

Η Εταιρεία μας δεσμεύεται για την προστασία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά ορίζονται από τα άρθρα 15-22 του ΓΚΠΔ και ειδικότερα:
 • Το δικαίωμα σας να ενημερώνεστε για την επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών (δικαίωμα πρόσβασης) και να ζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία που εκτελείται.
 • Το δικαίωμα σας να ζητάτε διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων.
 • Το δικαίωμα να ζητάτε διαγραφή των προσωπικών πληροφοριών που έχετε παράσχει, εκτός αν αυτό δεν επιτρέπεται για νόμιμους λόγους.
 • Το δικαίωμα σας να ζητάτε περιορισμό της επεξεργασίας.
 • Το δικαίωμα σας να ζητάτε φορητότητα των προσωπικών σας πληροφοριών, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
 • Το δικαίωμά σας να εναντιώνεστε σε περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας και
 • Το δικαίωμα σας να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Εταιρεία μας θα αξιολογήσει και θα απαντήσει αντίστοιχα στο αίτημά σας εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή αυτού και την ταυτοποίησή σας. Σε περίπτωση που το αίτημά σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων, η Εταιρεία μας θα σας ενημερώσει εντός του ως άνω διαστήματος ενός μηνός για την παράταση της προθεσμίας κατά δυο (2) επιπλέον μήνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΓΚΠΔ. Επίσης, η Εταιρεία μας μπορεί να αρνηθεί να ικανοποιήσει εν όλω η εν μέρει σχετικό αίτημά σας, μόνο όταν αυτή η δυνατότητα προβλέπεται από τον Κανονισμό ή την εθνική νομοθεσία.

Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσότερων από τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιώματα για διόρθωση, διαγραφή και περιορισμό των δεδομένων σας, τα αιτήματα αυτά θα προωθηθούν και σε οποιοδήποτε τρίτο στον οποίον μπορεί να έχουν διαβιβαστεί τα δεδομένα σας, στο πλαίσιο επιδίωξης των προαναφερόμενων σκοπών επεξεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, για την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων σας, μπορείτε να μας απευθύνετε ηλεκτρονικό αίτημα στη διεύθυνση info@flippress.gr

Εάν η απάντηση που θα λάβετε από εμάς δεν σας ικανοποιεί ή εάν θεωρείται ότι συνεχίζουν να παραβιάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, τότε έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), υποβάλλοντας σχετική καταγγελία (www.dpa.gr -> υποβολή καταγγελίας).

11. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Συνοπτικά: Επικαιροποιούμε και ενημερώνουμε την Πολιτική Απορρήτου όταν είναι αναγκαίο για την καλύτερη πληροφόρησή σας ή όταν χρειάζεται να συμμορφωθούμε με νεότερη νομοθεσία.

Κατά καιρούς και ανάλογα των αναγκών μας, ενδέχεται να ενημερώνουμε την παρούσα πολιτική απορρήτου για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Η ενημερωμένη έκδοση θα αναρτάται στον Ιστότοπο αναγράφοντας την ημερομηνία της τελευταίας έκδοσης. Η ισχύς της ενημερωμένης έκδοσης θα ξεκινάει από την ανάρτηση στον Ιστότοπο και την ελεύθερη πρόσβασή σας σε αυτή. Εάν προβούμε σε ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, ενδέχεται να σας ειδοποιήσουμε είτε αναρτώντας μια ειδικότερη ειδοποίηση για αυτές τις αλλαγές στον Ιστότοπο είτε αποστέλλοντας απευθείας προς εσάς σχετική ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση που μας έχετε ορίσει. Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστούμε να ελέγχετε συχνά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

12. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και την Πολιτική Απορρήτου της Εταιρείας μας, καθώς και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ FLIPPRESS
Πριάμου 14
Ίλιον, 13122
ΕΛΛΑΔΑ

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2121066354
Τελευταία Αναθεώρηση: Ιούνιος  2022

Δωρεάν Μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 20€

Αποστολή Courier

Άμεση παράδοση στο χώρο σου

Υποστήριξη

Επικοινώνησε μαζί μας για ό,τι κι αν χρειαστείς

100% Ασφαλείς Συναλλαγές

Paypal, Χρεωστικής/Πιστωτικής κάρτας