ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΑΤΑΣ

TalprofilS

 

Γεννήθηκε στη Ροδωνιά Λαμίας. Σκιτσογράφος, δημοσιογράφος, συνθέτης και παραγωγός μουσικής. Ασχολείται με κάθε τι που θα τον ξαφνιάσει και θα τον εμπνεύσει, όπως η μουσική, η γελοιογραφία, η έρευνα και η συγγραφή.

Δημοσιεύει τα πρώτα του σκίτσα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σε ηλικία 17 ετών. Από το 1970 δημοσιεύει γελοιογραφίες στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», «Ειδήσεις», «PIZOΣ», «H EBΔOMH», στα περιοδικά «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ TAXYΔPOMOΣ», «ΟΜΑΔΑ», «AΣΦAΛIΣTIKH AΓOPA» κ.ά.

Μόνιμος συντάκτης στο περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ TAXYΔPOMOΣ, συνεργάτης στα περιοδικά «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», «EuroMagazine» και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ». Κόμιξ δημοσιεύει στα περιοδικά «ΜΑΜΟΥΘ» και στην ελληνική έκδοση του «MAD», ενώ στο «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» τη σειρά «Αθηνά η κουκουβάγια».

Η ατομική του έκθεση σκίτσων με τίτλο «Το ιερό φως» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας παρουσιάζεται τον Ιούνιο του 2004 στο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης και τον Αύγουστο σε στάδιο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία, όπως και τη μουσική του.

Το 2010 τιμήθηκε με τα διεθνή μουσικά βραβεία, Grammy και BMI Awards για τη συνεργασία του με τον Αμερικανό καλλιτέχνη JAY- Z, τη RIHANNA και τον KANYE WEST.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου της Ένωσης, (ΕΣΠΗΤ).

 

Άλλες εκδόσεις:

Oι περιπέτειες ενός ασφαλιστή: Σκίτσα.

Tο φύσημα: Φιλοσοφική Θεωρία.

Η Γένεση της Είδησης: Φιλοσοφική θεώρηση του θέματος.

Το Ιερό Φως: Σκίτσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004